Kuharica iz Castamara

05.06.2023.

21:01

Autor: HRT

Utorak, 6. lipnja na Prvom

Utorak, 6. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Španjolsku seriju Kuharica iz Castamara, snimljenu prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza, premijerno prikazujemo u udarnom terminu na Prvom programu. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu. U utorak, 6. lipnja, u 21:10 ne propustite 10. nastavak serije Kuharica iz Castamara.  

video thumb

Alfredo dolazi u Castamar teško ozlijeđen. Prije nego što izgubi svijest, uspije upozoriti Diega da mu je brat Gabriel otet, te Diego juri u Madrid. Ondje otkriva da se njegov brat sprema krenuti na put u Portugal, prodan kao rob. Gđa Mercedes prisjeća se starih vremena kad je maleni Gabriel došao u obitelj. Bio je prestravljen i s ožiljcima na leđima. Amelia se već oporavila i savjetuje Clari da ostavi Diega na miru jer će on biti njezin muž. Kuharica kaže da će nakon vjenčanja zauvijek napustiti Castamar. Sada samo razmišlja o spašavanju oca. Vrijeme prolazi i nije sigurna može li mu spasiti život. Diego saznaje da smrt njegove žene Albe nije bila slučajna. Netko joj je zamijenio konja i zato je pala i smrtno stradala.  

Utorak, 6. lipnja na Prvom

Utorak, 6. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Seriju Kuharica iz Castamara prikazujemo od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu u udarnom terminu. Serija originalnog naslova La cocinera de Castamar sastoji se od 12 epizoda.

U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar). 

Režiju potpisuju Inaki Penafiel i Norberto López Amado.  

Utorak, 6. lipnja na Prvom

Utorak, 6. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!