Kulturna baština: Franjevački samostan u Makarskoj

12.01.2022.

10:20

Autor: HRT

Četvrtak, 27. siječnja na Četvrtom

Četvrtak, 27. siječnja na Četvrtom

Foto: Kulturna baština / HRT

U četvrtak, 27. siječnja, u 20:35 na Četvrtom programu pogledajte emisiju Kulturna baština: Franjevački samostan u Makarskoj.

Franjevački samostan u Makarskoj od svog je osnutka imao važnu ulogu u životu grada i njegovih stanovnika. Stoga, monumentalni samostanski sklop doista zaslužuje da ga se bolje upozna, a ponajbolji vodič svakako je njegov gvardijan fra Ante Čovo. Osim stare i nove crkve vidjet ćemo i druge dijelove samostana gdje nas čeka susret s njegovom prošlosti i dragocjenostima koje su fratri stoljećima sakupljali i čuvali - pinakoteka, riznica i malakološki muzej.

Scenaristica i urednica emisije iz 2015. godine je Edda Dubravec. Snimatelj je Damir Bednjanec, a redateljica Mirela Sakoman.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci su dostupna emitirana izdanja Kulturne baštine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!