La Promesa

18.09.2023.

13:18

Autor: HRT

Španjolsku seriju La Promesa, čija je radnja smještena u pokrajini Córdoba 1913. godine, prikazujemo od ponedjeljka do petka na Prvom u 13:15. Dok Europom vladaju nemiri, život na plemićkom imanju La Promesa u vlasništvu obitelji Luján ne može biti mirniji - bar se tako čini. Obitelj se priprema za proslavu jednog od najvažnijih događaja u španjolskom viskom društvu - vjenčanje Tomása, najstarijeg sina grofa Lujána i kćeri jedne od najimućnijih obitelji u zemlji. Međutim, obitelj Luján zna kako je ovo ugovoreni brak koji bi obitelj trebao spasiti od financijske propasti.

U međuvremenu, zagonetna mlada Jana počinje raditi na La Promesi te kao sluškinja pomaže tijekom priprema za vjenčanje. Dok luta zdanjem, susreće Manuela grofova najmlađeg sina i Tomásova polubrata. Susret je to koji neće moći zaboraviti...

Grofica na dan vjenčanja ne može skriti svoje nezadovoljstvo budući da je ona htjela da mladoženja zapravo bude njezin sin Manuel. Njezino nezadovoljstvo sve više raste, a nakon njezina ispada bijesa, Jana dobiva otkaz.

Tijekom vjenčanja sve ide po planu sve dok Manuel ne izvede predstavu sa svojim avionom dvokrilcem te pokaže nevjerojatne akrobatske vještine, a slavlje se prekida kad izgubi kontrolu i sruši se nedaleko od imanja. Jana je vidjela što se dogodilo te pohita na mjesto nesreće kako bi spasila Manuela. Grof ponudi Jani velikodušnu nagradu u znak zahvalnosti, ali onda zatraži samo da je vrate na posao.

Obitelj to ne zna, ali Jana cijelo vrijeme ima plan osvetiti ubojstvo svoje majke koje se dogodilo prije 15 godina te želi pronaći svog mlađeg brata koji je iste večeri otet. Jedini trag koji Jana ima vodi je do velebnog zdanja La Promesa u koje se želi infiltrirati te pronaći ubojicu... Ali i naći ljubav u Manuelovom zagrljaju.

Idućeg dana još jedan nesretni događaj unese pomutnju na imanje. Tomás je pronađen mrtav. Narednik Conrado, pripadnik civilne garde, odlučan je u svom naumu da pronađe ubojicu. Svi dokazi upućuju na Janu jer ona je posljednja osoba s kojom je Tomás prije smrti razgovarao. Tijekom tajnog sastanka Jana je povjerila Tomásu stvarni razlog zbog kojeg se zaposlila na imanju, a Tomás je priznao da zna tko je ubojica, ali da treba još dokaza kako bi bio posve siguran. Obećao je Jani da će joj pomoći te joj dao svoj vjenčani prsten kao zalog.

Utorak, 19, rujna na Prvom

Utorak, 19, rujna na Prvom

Foto: La Promesa / serija

Dok Tomásovo tijelo leži u stakleniku, počinju se širiti sumnje o tome tko je krivac, ali Cruz ih nastoji sasjeći u korijenu. Jana se želi riješiti prstena koji joj je dao Tomás, a koji bi ju mogao inkriminirati, ali to neće proći glatko. Cruz se opire, ali Alonso na kraju pozove civilnu gardu i narednik Conrado stiže na imanje La Promesa te pokreće istragu.  Sadržaj je ovo druge epizode koja je na rasporedu u utorak, 19. rujna.

U seriji glume Ana Garcés (Jana), Eva Martín (Cruz), Manuel Regueiro (Alonso), Carmen Asecas (Catalina), Arturo Sancho (Manuel), Alicia Bercán (Leonor), Xavi Lock (Curro) i Antonio Velazquez (Mauro).  

Seriju La promesa / The Vow odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!