Srićna noć je prispila - božićni koncert Ansambla LADO

15.12.2021.

12:02

Autor: HRT

Četvrtak, 23. prosinca na Drugom

Četvrtak, 23. prosinca na Drugom

Foto: Lado - Božićni koncert / 2021.

U četvrtak, 23. prosinca, u 19 sati na Drugom programu donosimo snimku ovogodišnjeg božićnog koncerta Ansambla LADO, Srićna noć je prispila.

Koncert je snimljen u crkvi svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu, donosi odabrane, svima dobro poznate hrvatske božićne pjesme: Veselje ti navješćujem, Oj, djetešce, moje drago, Radujte se narodi... ali i široj publici manje poznate obrade božićnih pučkih popijevaka i napjeva koji pripadaju starinskom sloju hrvatske tradicijske i crkvene pučke glazbene prakse.

Ovaj starinski sloj karakteriziraju heterogenost repertoara i obilje različitih stilova. Poslušajte kako je s Ansamblom LADO "sritna noć prispila" u Hrvatsko zagorje, Turopolje, Slavoniju, Baranju, Međimurje, Dalmaciju i Gradišće u Austriji!

Umjetnički voditelj Ansambla je Krunoslav Šokac, glazbeni voditelj - dirigent Bojan Pogrmilović, a voditelj orkestra Alan Kanski.

Urednica je Ljiljana Šišmanović, redatelj Davor Borić, a producent Robert Flojhar.

Snimku koncerta na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!