Legendarni junaci

18.05.2023.

20:52

Autor: HRT

Legendarni junaci su kroz povijest oblikovali našu kulturu i svakodnevicu. No ima li u tim nevjerojatnim pričama istine iako obiluju izmišljenim detaljima? U ovoj trodijelnoj dokumentarnoj seriji istražujemo tko su zapravo bili neki od najvećih junaka u povijesti. U četvrtak, 25. svibnja na Drugom programu u 20:15 prikazujemo posljednju, treću epizodu dokumentarne serije Legendarni junaci. 

Četvrtak, 25. svibnja na Drugom

Četvrtak, 25. svibnja na Drugom

Foto: Legendarni junaci / dokumentarna serija

Saga o Nibelunzima ima sve sastojke potrebne za dobar fantastični roman. Nastala je u razvijenom srednjem vijeku i otada se neprestano prepričava. Čini se da je već sve rečeno, no nije tako. Sačuvana dokumentacija nudi nov i neočekivan pogled na dobro poznate činjenice. Pravi junak epa nije ubojica zmajeva Siegfried, već njegova supruga Kriemhilda. Njihova priča istovremeno baca novo svjetlo na život u srednjem vijeku.

Dokumentarnu seriju LEGENDARY HEROES/GROSSE MYTHEN AUFGEDECKT odabrala je Mira Vočinkić.

Galerija
Četvrtak, 25. svibnja na Drugom , Foto: Legendarni junaci/dokumentarna serija
Četvrtak, 25. svibnja na Drugom , Foto: Legendarni junaci/dokumentarna serija Četvrtak, 25. svibnja na Drugom , Foto: Legendarni junaci/dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!