Leonardo DiCaprio: Najtraženija zvijezda Hollywooda

26.01.2023.

08:03

Autor: HRT

Još kao dijete Leonardo DiCaprio imao je velik san: naći se pod reflektorima Hollywooda i ući u filmsku povijest. Za ostvarenje toga sna radio je željeznom voljom i iznimnom nadarenošću. U svojim 40-ima postigao je sve, pa i osvojio Oscara. No ipak i dalje neumorno traga za novim ciljevima, kao čovjek koji živi svoje snove, koliko god bili proturječni.

Sa samo 23 godine svijet ga okrunjuje za novoga holivudskog superstara. Nakon "Titanica" Leomania se razbuktava poput požara. Djevojke diljem svijeta obljepljuju zidove svojih soba njegovim likom. Otada ga prati naziv "skandalozno privlačnog zavodnika". No, silina toga uspjeha mijenja ga. Za razliku od svih ostalih u Hollywoodu, on nastoji sazrijeti brže no što priroda dopušta. Ponovno se otkriva, oslobađa se sladunjava imidža iz Titanica i danas je možda i bolji nego što je to poželio u svom snu.

Nedjelja, 5. veljače na Prvom

Nedjelja, 5. veljače na Prvom

Foto: Leonardo DiCaprio: Najtraženija zvijezda Hollywooda / dokumentarni film

Leonardo DiCaprio najuspješniji je glumac na svijetu. Ovaj odlučan čovjek s visokim ciljevima teži nenadmašnom uspjehu i izvan filmske industrije. Ovaj put zadaća mu je spasiti naš ugroženi planet, zbog čega osniva zakladu, vozi hibridni automobil i snima dokumentarce o klimatskim promjenama.

Dokumentarni film "Leonardo DiCaprio: Most Wanted!" putovanje je junaka, od dječaka iz Los Angelesa koji zanesen snom o osvajanju holivudskog vrhunca uspijeva u tome gotovo preko noći, a zatim se bori protiv slike o sebi koju mu nameće filmska industrija. Jer on nikad nije želio biti nitko drugi osim - on sâm. Film autorica Henrike Sandner prikazujemo u nedjelju 5. veljače na Prvom programu u 22:35.  

Dokumentarni film Leonardo DiCaprio - Most Wanted! odabrala je Mira Vočinkić

Nedjelja, 5. veljače na Prvom

Nedjelja, 5. veljače na Prvom

Foto: Leonardo DiCaprio: Najtraženija zvijezda Hollywooda / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!