Lewis

15.01.2023.

13:35

Autor: HRT

 Nedjelja, 22. siječnja na Drugom

Nedjelja, 22. siječnja na Drugom

Foto: Lewis / serija

Prva sezona uzbudljive detektivske serije Lewis ima četiri epizode, glavni lik je Robbie Lewis (Kevin Whately), partner glasovitog inspektora Morsea, iz istoimene, mnogostruko nagrađivane serije koju je HTV prikazivao. Drugi nastavak ne propustite 22. siječnja u sklopu nedjeljne Krimi matineje u 11:35 na Drugom.  

Serija Lewis nastavlja se ondje gdje je prethodna serija stala - pet godina poslije smrti svog partnera Morsea, te nakon dvogodišnjeg izbivanja iz Oxforda zbog obiteljske tragedije, Lewis, sada inspektor, vraća se na svoje radno mjesto.

No već u zračnoj luci Lewisa i njegova novog partnera, mladog Jamesa Hathawaya, ubacuju u policijski automobil i pod rotirajućim svjetlima hitno prevoze na mjesto zločina u Oxfordu gdje je ustrijeljen američki student. Novi slučajevi vode Lewisa i Hathawayja u studentske krugove pune neočekivanih tajni.  

U drugoj epizodi, nakon ubojstva bivšega studenta sveučilišta u Oxfordu detektivi Hathaway i Lewis upleteni su u vrlo delikatan slučaj koji uključuje neke od najprominentnijih djelatnika sveučilišta. Kada saznaju, međutim, da neki od njih prije 20 godina nisu bili tako cijenjeni kao danas, te da su s žrtvom bili članovi nekih tajnih društava, Lewis i Hathaway shvatit će da ništa nije onako kako im se isprva činilo...

U seriji glume Kevin Whately (inspektor Lewis), Laurence Fox (det. James Hathaway), Rebecca Front (načelnica Jean Innocent), Clare Holman (dr. Laura Hobson) i drugi. Odabrala ju je Vesna Karuza Podgorelec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!