Lewis

30.01.2023.

09:17

Autor: HRT

Nedjelja, 5. veljače na Drugom

Nedjelja, 5. veljače na Drugom

Foto: Lewis / serija

Prva sezona uzbudljive detektivske serije Lewis ima četiri epizode, glavni lik je Robbie Lewis (Kevin Whately), partner glasovitog inspektora Morsea, iz istoimene, mnogostruko nagrađivane serije koju je HTV prikazivao. Treći nastavak ne propustite 4. veljače u sklopu nedjeljne Krimi matineje u 10:55 na Drugom. 

Serija Lewis nastavlja se ondje gdje je prethodna serija stala - pet godina poslije smrti svog partnera Morsea, te nakon dvogodišnjeg izbivanja iz Oxforda zbog obiteljske tragedije, Lewis, sada inspektor, vraća se na svoje radno mjesto. gdje njega i njegova novog partnera, mladog Jamesa Hathawaya, očekuju novi slučajevi.

U ovoj epizodi, pametna mlada studentica nađena je mrtva u hotelskoj sobi, a detektivi Hathaway i Lewis uvučeni su u svijet spletki i ambicije koja ne preže ni pred čime. Riječ je o Jo Gilchirst, jednoj od tri studentice na Oxfordu koje su pošto-poto odlučile uspjeti u životu. Slučaj koji u sebi nosi elemente opasne seksualne politike natjerat će Lewisa da se suoči s vlastitom prošlosti i da se uvjeri da je osobni probitak u današnjem svijetu vrlo često mnogo važniji od prijateljstva.

U seriji glume Kevin Whately (inspektor Lewis), Laurence Fox (det. James Hathaway), Rebecca Front (načelnica Jean Innocent), Clare Holman (dr. Laura Hobson) i drugi. Odabrala ju je Vesna Karuza Podgorelec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!