Liga džentlmena

02.09.2021.

12:13

Autor: HRT

Četvrtak, 2. rujna na Trećem

Četvrtak, 2. rujna na Trećem

Foto: Liga džentlmena / dokumentarac

Liga džentlmena, dokumentarni film koji rasvjetljava nezabilježenu povijest hrvatskog filma koja se odvijala za stolom renomiranog zagrebačkog filmskog kritičara i boema Vladimira Vukovića, pogledajte u četvrtak, 2. rujna, u 22 sata na Trećem.

Ovaj kružok ljubitelja filma, prozvanih hičkokovcima, okupljao je filmske redatelje, kritičare i teoretičare koji će kasnije postati uzdanicama hrvatskog filma.

U Ligi džentlmena tako se pojavljuju Branko Ivanda, Krsto Papić, Petar Krelja, Vesna Švec-Krelja, Živorad Tomić, Nenad Polimac, Hrvoje Turković, Bogdan Žižić, Dubravko Jelačić-Bužimski, Želimir Mesarić, Veljko Bulajić, Antun Vrdoljak, Mirjana Majurec i Tomislav Kurelec.

U igranim scenama Vladimira Vukovića glumi Slobodan Bobo Kolić, dok Josip Grozdanić glumi mladu verziju poznatog kritičara.

Scenarist i redatelj je Silvio Mirošničenko, kamera - Boris Poljak, a montažer je Silvije Magdić. Producentica je Vera Robić-Škarica.

Produkcija: Hrvatski filmski savez (HFS), 2017.

Dokumentarni film pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!