Liječnici političari

12.05.2021.

18:56

Autor: HRT

Četvrtak, 27. svibnja na Četvrtom

Četvrtak, 27. svibnja na Četvrtom

Foto: Liječnici političari / dokumentarna serija

U četvrtak, 27. svibnja na Četvrtom programu u 20:05 pogledajte 1. epizodu dokumentarne serije  Liječnici političari (2019.).Hrvatska ima najveći broj liječnika političara u Europi! Zašto su brojni ugledni liječnici od 90-ih godina do danas odlučili bolnice i bijele kute zamijeniti saborskom ili ministarskom foteljom? Neki su ostali i liječnici i političari, neki se više nikada nisu vratili među pacijente, a neki su požalili što su dugo ostali u političkoj areni suočeni s brojnim aferama.

Ova dokumentarna serija kroz četiri epizode otkriva profesionalni, politički i privatni život poznatih hrvatskih liječnika i političara. U seriji se pojavljuju: Ivica Kostović, Andrija Hebrang, Mate Granić, Željko Reiner, Milan Kujundžić, Darko Milinović, Ivić Pašalić, Drago Prgomet, Biljana Borzan, Mirando Mrsić, Vladimir Šišljagić, Božo Petrov, Ines Strenja Linić, Andro Vlahušić, Stipislav Jadrijević, Mišo Krstičević.

Četvrtak, 27. svibnja na Četvrtom

Četvrtak, 27. svibnja na Četvrtom

Foto: Liječnici političari / dokumentarna serija

U prvoj epizodi doznajemo kako su odrastali i u kakvim uvjetima dr. Ivica Kostović, dr. Andrija Hebrang, dr. Mate Granić, dr. Željko Reiner i dr. Ivić Pašalić.

Zašto su upisali medicinu i zašto se nakon vrhunske liječničke karijere odlučuju za odlazak u politiku? Tko ih je pozvao i kako su njihove obitelji to prihvatile?

Scenaristice i urednice 
Patricija Levak i Melinda Kurilj-Antunović, a redateljica Ines Pletikos.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!