11:19 / 30.06.2021.

Autor: HRT

Lijepom našom: Lipik

Subota 3. srpnja na Prvom

Subota 3. srpnja na Prvom

Foto: Lijepom našom / HRT

U subotu 3. srpnja na Prvom programu od 17:45 prikazujemo dvije emisije Lijepom našom. Ekipa serije Lijepom našom emisije je snimila u gradu Lipiku u Požeško-slavonskoj županiji.

Ljubitelji tamburaške glazbe, slavonske tradicije i folklora uživat će u bogatom glazbenom programu, a redovite rubrike upoznat će gledatelje s vrijednom tradicijom ovoga kraja: posjetit ćemo jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, vidjet ćemo fijakere i konje lipicance Ergele Lipik, a posjetom Lipičkim toplicama upoznat ćemo i prirodne ljepote ovoga kraja.

U novom scenskom ruhu emisije, koje je osmislio Igor Juras, u školskoj sportskoj dvorani u Lipiku u prvoj emisiji nastupili su: KUD Lipik, GZP Lipik i Češka beseda - Prekopakra, zatim Bezimeni, Vlado Bašić, Bisernica, Garavuše, Salko Mlivić, Rubato, Fijaker, Slavonski dukati, Gazde, Cecilija, Đuka Čaić, Učiteljice, Najbolji hrvatski tamburaši te Zlatko Pejaković.

Slavonijo, ko te nema, Hoću život, Ne volim te više, Dunave, Što bi ja bez Slavonije - neke su od pjesama koje ćemo čuti u emisiji. Redovite su rubrike Tradicija i Uslast.

Režija Vladimir Koščević, producent Zdravko Sandrin, voditelj i urednik Branko Uvodić

Emisiju možete pogledati i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!