Lizine uklete romance

14.10.2021.

15:03

Autor: HRT

Utorak, 26. listopada na Trećem

Utorak, 26. listopada na Trećem

Foto: Lizine uklete romance / film

U ciklusu Večer tisuću nagrada, u utorak 26. listopada, u 22 sata na HTV3 slijedi američka crna komedija Lizine uklete romance (Liza the Fox-Fairy). Film je snimljen prema scenskoj igri "Liselotte és a május" Zsolta Pozsgaija.

Liza je medicinska sestra u potrazi za ljubavlju. Jedino joj je društvo davno umrla japanska pop-zvijezda, pjevač koji je iz ljubomore pretvori u vilu lisicu. Sada će svaki muškarac koji poželi Lizu umrijeti u mukama. Može li ona pobijediti prokletstvo?

Mónika Balsai, Szabolcs Bede-Fazekas i David Sakurai u glavnim su ulogama filma Liza, the Fox-Fairy iz 2015. godine. Scenaristi su Bálint Hegedűs i redatelj Károly Ujj Mészáros

Film je osvojio mnogobrojne nagrade na svjetskim filmskim festivalima: 2015. Grand Prix fantastičnih filmova u konkurenciji i Nagradu za posebne efekte u Oportu; na 31. filmskom festivalu Imagine nagradu Méliès d'Argent; u Bruxellesu Orbit za najbolji film, Nagradu publike; u Madridu nagrade za najbolji film "Paul Naschy", najboljeg redatelja, glumca i glumicu, scenarij i specijalne efekte itd.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!