Ljetni koncert Bečke filharmonije u dvorskom perivoju Schönbrunn, prijenos

02.06.2023.

18:35

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Ovim besplatnim koncertom u jedinstvenom ambijentu perivoja palače Schönbrunn u Beču, koji se održava još od 2004. godine, ovaj briljantni orkestar nastavlja slijediti specifičan kulturni cilj približavanjem klasične glazbe širokom spektru slušatelja i pobuđivanjem zanimanja izvan svoje uobičajene publike. Uživajte u spektaklu koji producira televizija ORF, a prate ga milijuni gledatelja diljem svijeta u osamdeset zemalja. U četvrtak, 8. lipnja na Trećem programu u 21:20 ne propustite prijenos Ljetnog koncerta Bečke filharmonije u dvorskom perivoju Schönbrunn.

Koncertom ljetne noći Bečkih filharmoničara u Schönbrunnu prvi put će ravnati kanadski maestro Yannick Nézet-Séguin.

Solistica na koncertu je latvijska mezzosopranistica Elina Garanča, a u brižljivo odabranom programu s djelima francuskih skladatelja romantične i impresionističke epohe čut ćemo glazbu G. Bizeta, C. Gounoda, C. Saint-Saënsa, H. Berlioza i M. Ravela.

Na rasporedu je i orkestralno djelo prerano preminule francuske skladateljice Lili Boulanger koja je 1913. godine bila prva žena dobitnica prestižne nagrade za kompoziciju Prix de Rome.

Komentatorica Jana Haluza, urednica Marija Ramljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!