18:26 / 12.07.2021.

Autor: HRT

Ljubav je slijepa

Utorak 20. srpnja na Drugom

Utorak 20. srpnja na Drugom

Foto: Ljubav je slijepa / film

U utorak 20. srpnja na Drugom programu u 21 sat pogledajte film Ljubav je slijepa (SHALLOW HAL, 2001.). Nerazdvojna braća Farrelly nametnula su se posljednjih desetak godina kao kraljevi američke komedije. Njihovi su filmovi uvijek odskakali od mainstreama. Još su svojim prvim filmom "Glup i gluplji" (1994) pokazali da vole iznenaditi gledatelje i poigrati se tolerancijom, no kako su to činili na vrlo inteligentan, zabavan i atraktivan način, gledatelji su to prihvaćali. Ipak, za film "Ljubav je slijepa" može se zaključiti da je nešto drukčiji od ostatka njihove filmografije. On se više nego bilo koje njihovo ranije ostvarenje približio klasičnoj romantičnoj komediji, i to prvenstveno zahvaljujući tematici kojom se bavi. Naravno, priča je "ukrašena" izvjesnom dozom vulgarnog humora i cinizma pomoću kojih braća uspješno održavaju ravnotežu između ozbiljnosti i zabave. Može se reći da film "Ljubav je slijepa" s punim pravom zaslužuje stajati uz bok ostalim naslovima koje su Farrellyjevi režirali. Tome ponajviše pridonose kvalitetan scenarij te izvrsni glumački nastupi J. Blacka (Hi-Fi dućan snova, Rock'n'Roll škola) i oskarovke G. Paltrow (Zaljubljeni Shakespeare).


video thumb
Utorak 20. srpnja na Drugom

Utorak 20. srpnja na Drugom

Foto: Ljubav je slijepa / film

Hal (J. Black) izrazito je kritičan pri izboru djevojaka, a jedini mu je kriterij njihov izgled. Kako ni sam nije pretjerano zgodan, djevojke ga uglavnom ignoriraju. Jednoga dana susreće gurua Tonyja Robbinsa koji mu pokušava objasniti kako nije sve u izgledu. No Hal ne razumije što mu guru govori, pa mu ovaj usadi moć prepoznavanja unutarnje ljepote djevojaka.

Od tog se trenutka Halov život potpuno mijenja. Njegovom najboljem prijatelju Mauriciu (J. Alexander) nikako nije jasno kako se Hal može zabavljati s tako neprivlačnim ženama. A uskoro će ga šokirati i spoznaja da se Hal do ušiju zaljubio u pretilu Rosemary (G. Paltrow)...

Utorak 20. srpnja na Drugom

Utorak 20. srpnja na Drugom

Foto: Ljubav je slijepa / film

U glavnim su ulogama Gwyneth Paltrow, Jack Black, Jason Alexander, Joe Viterelli, Rene Kirby, Bruce McGill, Tony Robbins, Susan Ward, Zen Gesner, Brooke Burns.

Scenarij Sean Moynihan, Peter Farrelly, Bobby Farrelly, redatelji Bobby i Peter Farrelly.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!