Ljubav oko svijeta

02.01.2022.

19:29

Autor: HRT

Nedjelja, 9. siječnja na Prvom

Nedjelja, 9. siječnja na Prvom

Foto: Ljubav oko svijeta / dokumentarac

U nedjelju, 9. siječnja, u 20:45 na Prvom programu HTV-a slijedi drugi završni nastavak dokumentarnog filma Ljubav oko svijeta.

Poznati hrvatski putopisac Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela odlučili su svoj medeni mjesec pretvoriti u putovanje oko svijeta na kojem su istraživali temu ljubavi kroz prizmu različitih kultura, običaja i vjerovanja. Tijekom putovanja dugog godinu dana dokumentirali su više od 130 parova u 30 zemalja istražujući u kojoj je mjeri ideja romantične veze određena specifičnim društvenim, geografskim i religijskim kontekstima. 

video thumb

Parovima su uvijek postavljali isti niz pitanja: Kako ste se upoznali? Kako se vaša veza razvila? Kakva ste očekivanja imali od svojih partnera? Koliko su ta očekivanja ispunjenja? - da bi u konačnici pokušali odgovoriti na pitanje: Što je to ljubav?

Autori filma su Anđela i Davor Rostuhar, a suradnica na scenariju Jasna Žmak. Montažer je Ivan Živalj, glazba: Nenad Kovačić.

Produkcija: Klub za ekspedicionizam i kulturu KEK (Anđela i Davor Rostuhar), Drugi plan (Nebojša Taraba, Miodrag Sila) i Autentica (Patrick Hörl, Andreas Martin)

Drugi dio dokumentarnog filma možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!