12:34 / 28.05.2021.

Autor: HRT

Lov na losose u Jemenu

Ponedjeljak, 7. lipnja na Drugom

Ponedjeljak, 7. lipnja na Drugom

Foto: Lov na losose u Jemenu / film

Britansku romantičnu komediju/dramu Lov na losose u Jemenu ne propustite u ponedjeljak 7. lipnja na Drugom programu HTV-a u 21 sat.

S introvertiranim stručnjakom za uzgoj ribe Alfredom Jonesom financijska savjetnica Harriet Chetwode-Talbot kontaktira u vezi s neobičnim projektom. Naime, jemenski šeik Muhammad želi u svojoj zemlji pokrenuti lov na losose. Iako ispočetka Alfred tu zamisao odbacuje kao potpuno neostvarivu, Patricia Maxwell sugerira nekim od članova britanske vlade da bi takav projekt poboljšao njihove odnose s islamskim svijetom. I tako počinje neobičan put u kojem i nemoguće postaje mogućim...

Film je bio nominiran za tri Zlatna globusa, a na Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu zauzeo je drugo mjesto. Film je sniman u Londonu, u Škotskoj i Maroku.

U filmu SALMON FISHING IN THE YEMEN iz 2011. godine glume Ewan McGregor, Emily Blunt, Kristin Scott Thomas, Amr Waked i drugi.

Scenarij je napisao Simon Beaufoy prema istoimenom romanu Paula Tordaya, a režiju potpisuje Lasse Hallström.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!