Ludbreg: Nacionalni susret katoličkih obitelji

19.05.2022.

10:47

Autor: HRT

 Raspelo s krunicom

Raspelo s krunicom

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Iz Ludbrega u nedjelju, 22. svibnja, u 11 sati na Drugom prenosimo Nacionalni susret katoličkih obitelji. Prijenos možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi te na Prvom programu Hrvatskoga radija.

Ludbreg, svjetski poznat podravski grad po čudu ukazanja Krvi Kristove 1411., domaćin je 21. i 22. svibnja 4. Nacionalnog susreta katoličkih obitelji. Prvi takav susret dogodio se 2011. na hipodromu u Zagrebu s papom Benediktom 16., za njegova pohoda Hrvatskoj. Bilo je to u 600. godišnjici Ludbreškoga euharistijskoga čuda. To je ujedno i susret obitelji Varaždinske biskupije.

Riječ je prvenstveno o susretu obitelji s Bogom koji je izvor i radost života svakoga od nas, kao i o njihovu međusobnom susretu uz mogućnost razmjene misli, osjećaja i iskustva. Tema susreta su starije osobe, "djedovi i bake koji su živo sjećanje jedne obitelji, naroda, koji to svoje sjećanje prenose na druge".

Organizator Susreta je Ured HBK za život i obitelj i Varaždinska biskupija, a geslo: "Od koljena do koljena dobrota je Tvoja" (usp. Lk 1, 50). To je Marijina pjesma koja pjeva o Božjoj dobroti.

Kruna Susreta je svečano euharistijsko slavlje koje će u Euharistijskom nacionalnom svetišta Predragocjene Krvi Kristove, ispred Zavjetne kapele Hrvatskog sabora, u zajedništvu s hrvatskim episkopatom, brojnim svećenicima te mnogobrojnim pukom Božjim, predvoditi i na njemu propovijedati varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Na slavlju će pjevati udruženi Mješoviti župni zbor, Zbor mladih Varaždinske biskupije i Dječji zbor Uršuline zvjezdice. Dirigent je prof. Edi Vugrinec, a orguljaš prof. Višeslav Jaklin.

Komentator i urednik prijenosa je Dragutin Siladi. Redatelj je Neven-Mihael Dianežević, a organizator Luka Zadravec

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!