15:52 / 08.03.2021.

Autor: HRT

Luther

Petak, 19. ožujka na Drugom

Petak, 19. ožujka na Drugom

Foto: Luther / 5. sezona serije

U skrivenim i mračnim zakucima Londona novo je zlo na pomolu. Viši inspektor John Luther još se jednom ima prilike uvjeriti u nevjerojatne razmjere ljudske izopačenosti. Treću i četvrtu epizodu pete sezone popularne serije Luther ne propustite u petak 19. ožujka s početkom u 22:40 na Drugom. Glavnu ulogu u ovoj iznimnoj seriji tumači Idris Elba, dobitnik Zlatnoga globusa i nagrade Udruženja filmskih i televizijskih glumaca (SAG).

U 3. epizodi prijatelji su mu u opasnosti, a mladu ženu otima nemilosrdan serijski ubojica. Može li Luther zaštititi nedužne dok je jedino što mu je na pameti Cornelius i njegova želja za osvetom? Koga će Luther spasiti i čiji gubitak ne bi mogao podnijeti?

U 4. epizodi Luther se sve manje bavi slučajem pa Halliday predvodi lov na čudovište - ubojicu odlučnog u namjeri da dovrši svoje groteskno remek-djelo...

U seriji glume Idris Elba (viši inspektor John Luther), Wunmi Mosaku (inspektorica Catherine Halliday), Dermot Crowley (glavni inspektor Martin Schenk), Michael Smiley (Benny Silver), Patrick Malahide (George Cornelius).

Seriju nastalu u koprodukciji kompanija BBC Studios i BBC America odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!