10:37 / 05.06.2021.

Autor: HRT

Luther

Utorak, 8. lipnja na Drugom

Utorak, 8. lipnja na Drugom

Foto: Luther / 2. sezona serije

U utorak 8. lipnja u 23:40 na Drugom pratite 3. nastavak druge sezone serije Luther. Mračna psihološka drama s Idrisom Elbom u ulozi Johna Luthera, gotovo genijalnog detektiva kojeg muče njegovi vlastiti demoni, donosi osebujne, uzbudljive kriminalističke priče. 

Nabijena energijom, predivno snimljena i puna uzbudljivih priča, osebujnih likova i britkih, domišljatih dijaloga, ova sezona predstavlja Luthera koji više riskira i suočava se s još mračnijim izazovima.

U 3. epizodi, kako Lutherova naklonost prema Jenny raste, tako raste i njegova odlučnost da je zaštiti i pomogne joj da opet stane na noge. No Baba Luthera želi držati na uzici. Da stvar bude gora, Luthera pozovu da istraži muškarca čija okrutna i sve češća ubojstva naizgled nemaju motiv. Jenny tako ostavlja samu i ranjivu.

  

Utorak, 8. lipnja na Drugom

Utorak, 8. lipnja na Drugom

Foto: Luther / 2. sezona serije

U BBC-jevoj seriji glume Idris Elba, Ruth Wilson, Dermot Crowley, Warren Brown, Nikki Amuka-Bird, Paul McGann, Pam Farris, Aimee-Ffion Edwards, Kierston Wareing...

Scenarist je Neil Cross, redatelj Sam Miller, producentica Katie Swinden, a izvršna producentica Phillippa Giles.

Idris Elba je za ulogu Luthera 2012. osvojio Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge, a za istu je nagradu nominiran još tri puta.

Serija je osvojila još 14 nagrada i 59 nominacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!