17:30 / 06.06.2021.

Autor: HRT

Luther

Srijeda, 9. lipnja na Drugom

Srijeda, 9. lipnja na Drugom

Foto: Luther / 2. sezona serije

U srijedu 9. lipnja u 23:30 na Drugom pratite 4. nastavak druge sezone serije Luther. Mračna je to psihološka drama s Idrisom Elbom u ulozi Johna Luthera, gotovo genijalnog detektiva kojeg muče njegovi vlastiti demoni.

Nabijena energijom, predivno snimljena i puna uzbudljivih priča, osebujnih likova i britkih, domišljatih dijaloga, ova sezona predstavlja Luthera koji više riskira i suočava se s još mračnijim izazovima.

U posljednjoj epizodi druge sezone Lutherov privatni i poslovni život izmiču kontroli dok pokušava zataškati Tobyjevu smrt i ugoditi sumnjičavoj Babi. Ujedno mora Jenny zaštititi od još zla. I na poslu ga čeka odbjegli ubojica koji uz pomoć kockice odlučuje o svojim postupcima.

Kako zaustaviti čovjeka koji život i smrt gleda kao igru i čiji se postupci ne mogu predvidjeti?

 Srijeda, 9. lipnja na Drugom

Srijeda, 9. lipnja na Drugom

Foto: Luther / 2. sezona serije

U BBC-jevoj seriji glume Idris Elba, Ruth Wilson, Dermot Crowley, Warren Brown, Nikki Amuka-Bird, Paul McGann, Pam Farris, Aimee-Ffion Edwards, Kierston Wareing...

Scenarist je Neil Cross, redatelj Sam Miller, producentica Katie Swinden, a izvršna producentica Phillippa Giles.

Idris Elba je za ulogu Luthera 2012. osvojio Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge, a za istu je nagradu nominiran još tri puta.

Serija je osvojila još 14 nagrada i 59 nominacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!