Majstori

02.01.2023.

Zadnja izmjena 06:51

Autor: HRT Komunikacije

Novu igranu humorističnu seriju za djecu i obitelj "Majstori" prikazujemo svakoga dana na Trećem programu u jutarnjem terminu u sklopu HRT-ova dječjeg magazina Juhuhu.

U 11 epizoda serije upoznat ćemo majstore koji popravljaju televizore, računala i ostale uređaje, ali još važnije im je naučiti djecu da se može zabavljati i bez televizora, da večeri bez mobitela i ostalih ekrana mogu biti ispunjene druženjem i veseljem i da zbog automobila ne smijemo zaboraviti obiteljske šetnje.

Svaki kvar uređaja u svakoj epizodi povezan je s problemom u ponašanju nekoga od članova obitelji. Neki previše igraju računalne igrice, drugi previše gledaju u različite ekrane ili ne znaju što bi sa sobom kad nestane struje, treći nisu umjereni u konzumaciji slastica. 

serija Majstori

serija Majstori

Foto: promo / promo

Kroz humor i pjesmu, popravljajući perilice, hladnjake, usisavače i ostale uređaje, majstori rješavaju puno ozbiljnije nedostatke na koje smo često toliko naviknuli da ih smatramo normalnim i poželjnim. Cilj serije je da potakne emocionalni, kognitivni i socijalni razvoj djece. 

serija Majstori

serija Majstori

Foto: promo / promo

U seriji ćemo vidjeti mnogo poznatih hrvatskih glumaca, a u glavnim ulogama su majstorica Maja Posavec te majstor šef Igor Kovač i majstorski naučnik Toma Medvešek.

serija Majstori

serija Majstori

Foto: promo / promo

Redateljica i scenaristica je Sara Hribar, producent Jure Bušić, snimatelj Daniel Ruljančić, skladatelji Vid Hribar i Nina Bajsić, a montažu slike potpisuju Tomislav Pavlic, Urša Vlahušić, Irena Perčinlić i Žarko Korać. Dizajner i snimatelj zvuka je Luka Grubišić-Čabo, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, supervizorica kostimografije Željka Franulović, kostimografkinja Nika Čuić, a majstorica maske Asja Novaković.

Proizvodnja Jaka produkcija za HRT.

Urednik je Anđelko Glibo. 

serija Majstori

serija Majstori

Foto: promo / promo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!