14:35 / 24.09.2021.

Autor: HRT

Majstori umijeća - U povodu 100. obljetnice ORL klinike u Zagrebu

Nedjelja, 26.  rujna na Trećem

Nedjelja, 26. rujna na Trećem

Foto: Šime Strikoman / za HRT

U povodu 100. obljetnice Klinike za otorinolaringologiju u Zagrebu, u nedjelju 26. rujna u 18:35 na Trećem programu, prikazujemo dokumentarni film Majstori umijeća.  

Otorinolaringološka klinika u Zagrebu počela je s radom 26. rujna 1921. godine. Rad Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata obilježila su velika imena hrvatske medicine i znanosti. Razvijala se na tri lokacije: od preuređene pučke škole u Draškovićevoj ulici, preko više od sedam desetljeća rada na Šalati, do sadašnje adrese u KBC-u Zagreb.

Godine u ovom slučaju znače bogatu povijest, brojne uspjehe, tehnološki razvoj i mnoge spašene živote. Ratovi, potres i pandemija koronavirusa izazovi su u kojima je klinika ne samo preživjela i opstala nego i nastavila još jača i snažnija raditi svoj posao. Jedna je od rijetkih na europskoj razini koja je uspjela sačuvati i svoje zbirke i fotodokumentaciju.

Donismo svjedočanstva pacijenata, iskustva umirovljenih, zaposlenih i iskusnih stručnjaka ali i poruke i želje mladih djelatnika na kojima klinika ostaje.

Dokumentarni film Majstori umijeća, na području RH, možete pratiti i putem multimedijske platfome HRTi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!