Proklet bio dan kad sam te upoznao

15.05.2022.

12:26

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Talijansku romantičnu komediju Proklet bio dan kad sam te upoznao emitiramo u ponedjeljak, 30. svibnja, u 21:55 na Trećem.  

Priča prati Bernarda kojega ostavlja djevojka. Karijera glazbenog kritičara na zalazu mu je pa počinje odlaziti psihijatru. No, u međuvremenu upoznaje problematičnu, ali sramežljivu Camillu koja mu okrene život naglavačke.

Carlo Verdone, Margherita Buy i Giancarlo Dettori u naslovnim su ulogama filma koji je osvojio pet nagrada Donatellov David: za najbolji scenarij, najboljega glavnoga glumca, najbolju fotografiju, najbolju montažu i najbolju sporednu glumicu (Elisavetta Pozzi). Margherita Buy osvojila je za svoju izvedbu nagradu Ciak d'oro kao najbolja glavna glumica.

Scenaristi ostvarenja originalnog naziva Maledetto il giorno che t'ho incontrato iz 1992. godine su redatelj Carlo Verdone i Francesca Marciano

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!