09:04 / 11.03.2022.

Autor: HRT

Potraga za zločincem

Subota, 26. ožujka na Drugom

Subota, 26. ožujka na Drugom

Foto: Potraga za zločincem / serija

U subotu, 26. ožujka na Drugom programu u 23:55 pogledajte 1. nastavak prve sezone kriminalističke serije Potraga za zločincem. Serija je 2019. osvojila dvije nagrade BAFTA Wales: Celyn Jones u kategoriji najboljeg glumca i Marc Evans u kategoriji najboljeg redatelja.

19. kolovoza 2004. francuska studentica Amelie Delagrange pronađena je u parku Twickenham sa smrtonosnim ozljedama glave. Viši inspektor Colin Sutton iz metropolske policije postavljen je za glavnog istražitelja slučaja.

Nema forenzičkih dokaza napadača na poprištu zločina kao ni očitog motiva. No u okolici se dogodio niz sličnih nasilnih napada na mlade žene. Colin sumnja da postoji veza s ubojstvom Marshe McDonnell koja je ubijena prethodne godine.

Policija otkriva da je Amelien mobitel zadnji put uspostavio kontakt s mrežom nedugo nakon njezine smrti, deset kilometara od parka Twickenham, blizu rijeke. Sada znaju da ga je ubojica zacijelo ponio i udaljio se s poprišta u vozilu.

Colin zadužuje velik dio svog tima da provjeri snimke nadzornih kamera te noći kako bi pronašli vozilo i odlučuje pretražiti rijeku uz most Walton. Pronađen je dio Amelienih stvari, a snimke nadzornih kamera otkrivaju sumnjivi bijeli kombi blizu poprišta zločina u vrijeme napada.

Subota, 26. ožujka na Drugom

Subota, 26. ožujka na Drugom

Foto: Potraga za zločincem / serija

Uloge tumače Martin Clunes (Colin Sutton), Claudie Blakley (Louise Sutton), Stephen Wight (Clive Grace), Katie Lyons (Jo Brunt), Steve Furst (Gary Cunningham), Jay Taylor (Christ Saunders).

Režiju potpisuje Marc Evans.

Kriminalističku seriju MANHUNT 1 odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!