12:40 / 10.05.2021.

Autor: HRT

Maxim Rysanov i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Enrica Dinda - Dom sportova 13.05.2021.

Četvrtak, 13. svibnja na Trećem

Četvrtak, 13. svibnja na Trećem

Foto: Maxim Rysanov i SO HRT-a pod ravnanjem Enrica Dinda / HRT

  Iz Male dvorane Doma sportova, u četvrtak, 13. svibnja u 20:05 pogledajte prijenos koncerta Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem njihova šef-dirigenta Enrica Dinda, uz sudjelovanje proslavljenog svjetskog violista Maxima Rysanova. 

Nagrađivani ukrajinsko-britanski violist, školovan u Moskvi i Londonu, koji djeluje i kao dirigent, predstavit će se izvedbom Koncerta za violu i orkestar, SZ 120 Béle Bartóka.

Program će otvoriti Dramatska predigra Blagoja Berse, skladatelja koji je svojim stvaralaštvom povezao europske tekovine s kraja 19. stoljeća i posebnosti hrvatske glazbene scene.

Nakon Bartókova violskog koncerta slijedi glasovita simfonijska pjesma Don Juan, op. 20 Richarda Straussa u kojoj je skladatelj posegnuo za starom španjolskom legendom, a predstavlja veliki izazov za gotovo svaki instrument u sastavu simfonijskog orkestra.

Urednica je Marija Ramljak, a redatelj Danko Volarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!