10:42 / 28.06.2021.

Autor: HRT

McMafija

Nedjelja, 4. srpnja na Drugom

Nedjelja, 4. srpnja na Drugom

Foto: McMafija / serija

U nedjelju, 4. srpnja na Drugom programu HTV-a u 23:55 započinjemo s prikazivanjem prve sezone serije „Mc Mafija“.

Nedjelja, 4. srpnja na Drugom

Nedjelja, 4. srpnja na Drugom

Foto: McMafija / serija

Na temelju razgovora s dobro upućenim osobama iz uspješnice Mishe Glennyija scenaristi i redatelji Hossein Amini i James Watkins stvorili su dramu koja razotkriva globalnu mrežu organiziranog kriminala. Serija nam razjašnjava složene veze između perača novca u Dubaiju, kibernetičkih kriminalaca u Indiji, ruskih oligarha u Londonu i beduinskih krijumčara u pustinji Negev.

Nešto što je počelo kao priča o preživljavanju i osveti prerasta u priču o borbi jednog čovjeka protiv iskušenja korupcije.

Nedjelja, 4. srpnja na Drugom

Nedjelja, 4. srpnja na Drugom

Foto: McMafija / serija

U prvoj epizodi ruski emigrant Alex Godman nađe se u mračnom svijetu međunarodnog podzemlja kada ga počne sustizati obiteljska prošlost. Pokušavajući cijelog života pobjeći od kriminalne prošlosti svoga oca, Alex, uspješan menadžer londonskog hedge fonda, odjednom se nađe u situaciji da mora zaštititi svoju obitelj i boriti se za sve što je stekao. Pri tome kreće putem kojem se oduvijek protivio.

U seriji, među ostalima,  glume James Norton, David Strathairn, Juliet Rylance, Merab Ninidze, David Dencik, Aleksey Serebryakov, Maria Shukshina, Caio Blat, Faye Marsay, Kirill Pirogov, Nawazuddin Siddiqui i Karel Roden

Scenarij potpisuje Hossein Amini, James Watkins, David Farr, Laurence Coriat i Peter Harness, a režiju James Watkins

Producent je Paul Ritchie.

Produkcija: A Cuba Pictures production za BBC u suradnji s BBC Worldwide

Autori su Hossein Amini i James Watkins.

Izvršni producenti su Nick Marston, Dixie Linder, Robyn Slovo, Ben Hall, Misha Glenny, James Watkins i Hossein Amini

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!