Medici: Veličanstveni

28.02.2023.

07:51

Autor: HRT

Od petka, 10. ožujka, na Trećem programu u večernjem terminu emitiramo drugu sezonu povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. Godina je 1470., a na čelu obitelji su Piero i Lucrezia. Obitelj Medici konsolidirala je svoju moć, no pokušaj atentata na Piera otkrio je da je banka godinama loše vođena.  

Petak, 10. ožujka na Trećem

Petak, 10. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Pierov prvorođenac Lorenzo morat će zamijeniti oca prije nego što su to planirali. Unatoč tomu što je u dugogodišnjoj vezi s oženjenom Lucrezijom Donati, Lorenzo pristaje na brak s plemkinjom iz Rima, Clarice Orsini. Kao nova glava obitelji odgovoran je i za sudbine svog brata Giuliana i sestre Biance. Zahvaljujući njegovu prijateljstvu sa Sandrom Botticellijem, nastala su neka od najljepših djela renesanse. Sanja o tome da Firenca bude mjesto mira i kulture, no taj san kvari papa Siksto IV. Firenca će zbog toga doživjeti jednu od najkrvavijih epizoda u svojoj povijesti - urotu Pazzijevih.  

Galerija
Petak, 10. ožujka na Trećem   , Foto: Medici: Veličanstveni/2. sezona serije
Petak, 10. ožujka na Trećem   , Foto: Medici: Veličanstveni /2. sezona serije

Prvi nastavak ne propustite 10. ožujka u 21:05 na HTV3. U njemu je godina 1469. Nakon godina stabilne vlasti na čelu s pokojnim Cosimom, banka Medicija koju vodi 50-godišnji Piero de' Medici sada je u problemima. Piero je postao metom atentata. Ranjen je, a spasili su ga njegovi 20-godišnji sinovi Lorenzo i Giuliano koji su za pokušaj ubojstva optužili Jacopa Pazzija, glavnog obiteljskog neprijatelja. U gradu napetosti sve više rastu, a Piero traži intervenciju vojske Galeazza Sforze, milanskoga vojvode. Medici moraju pobijediti pod svaku cijenu. No Lorenzo misli kako bi takav potez bio katastrofalan za Firencu. Da spasi grad, morat će donijeti jednu od najtežih odluka u svojem životu.

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands. Redatelji su Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.  

Petak, 10. ožujka na Trećem

Petak, 10. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!