Medici: Veličanstveni

10.03.2023.

21:05

Autor: HRT

Ponedjeljak, 13. ožujka na Trećem

Ponedjeljak, 13. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Na Trećem programu u večernjem terminu emitiramo drugu sezonu povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. Godina je 1470., a na čelu obitelji su Piero i Lucrezia. Obitelj Medici konsolidirala je svoju moć, no pokušaj atentata na Piera otkrio je da je banka godinama loše vođena. U ponedjeljak, 13. ožujka u 21:05 na rasporedu je druga epizoda serije.

video thumb

Nakon što je ocu morao otkriti da je preuzeo ulogu glave obitelji, Lorenzo i njegova majka Lucrezia odlaze u Rim i traže financijsku potporu pape. Obitelj Pazzi saznala je za njihov plan te je odmah stupila u kontakt sa svojim rođakom Francescom Salviatijem, članom Rimske kurije.

Žele da lobira protiv Medicija. Za to vrijeme u Firenci Giuliano i njegov prijatelj Botticelli upoznaju predivnu Simonettu Vespucci. Botticelli je našao svoju novu muzu, a Giuliano novu ljubav. Lucrezia je napetu situaciju u Rimu riješila tako da je ugovorila brak između Lorenza i pobožne Clarice Orsini, nećakinje moćnoga kardinala.

Unatoč tomu što je u dugoj vezi s prelijepom, ali udanom Lucrezijom Donati, Lorenzo pristaje na brak. Papa sada mora pomoći obitelji Medici.

Kada su se vratili u Firencu, Lorenzo je pobjedu proslavio s Giulianom na gradskome turniru protiv nećaka Jacopa Pazzija, Francesca i Guglielma. No radost je kratkoga vijeka jer je umro Piero.

Ponedjeljak, 13. ožujka na Trećem

Ponedjeljak, 13. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands.

Režiju potpisuju Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!