Medici: Veličanstveni

15.03.2023.

21:17

Autor: HRT

Četvrtak, 16. ožujka na Trećem

Četvrtak, 16. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Na Trećem programu u večernjem terminu emitiramo drugu sezonu povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. Godina je 1470., a na čelu obitelji su Piero i Lucrezia. Obitelj Medici konsolidirala je svoju moć, no pokušaj atentata na Piera otkrio je da je banka godinama loše vođena. U četvrtak, 16. ožujka prikazujemo petu epizodu serije.

video thumb

Došla su sretna vremena za Medice. Lorenzo i Clarice dobili su dijete, a novi savez s Francescom Pazzijem jamči solidnu političku osovinu Firence, Venecije i Milana.

Nakon što papa Siksto IV. obveže Sforzu da mu prepusti teritorij Imole, strateški važnoga grada na poluotoku, Lorenzo će se suočiti s novom prijetnjom. Firenca bi mogla bit odsječena i okružena.

Mladi bi gospodar radije da grad ostane pod firentinskom upravom pa zbog toga onamo šalje svog čovjeka. Zadatak je povjerio svojem bratu Giulianu, no on ga odbija. Veza sa Simonettom postala mu je prevažna. Za to vrijeme, Jacopo je uspio uništiti Francescov brak.

Ponovno utječe na njega i potkopava njegovo povjerenje u Lorenza. Budući da su ga napustili i Sforza i Francesco, Lorenzo ne može ništa drugo, nego samo bespomoćno promatrati kako Pazziji postaju novi papinski bankari.

Četvrtak, 16. ožujka na Trećem

Četvrtak, 16. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands.

Režiju potpisuju Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!