Medici: Veličanstveni

29.07.2022.

12:39

Autor: HRT

Srijeda, 10. kolovoza na Trećem

Srijeda, 10. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 3. sezona serije

Od srijede 10. kolovoza na Trećem programu u 22 sata prikazujemo treću sezonu popularne povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. 

video thumb

Godina je 1478. Nakon ubojstva svoga voljenog brata Giuliana, Lorenzo de Medici i njegova obitelj suočit će se s do sada najvećom prijetnjom. U opasnosti su i njihova moć i Firenca. Grof Riario, jedan od Giulianovih ubojica, nagovara svog ujaka papu Siksta IV. da krene na grad. Uskoro će mu u pomoć priskočiti i tiranin kojega se svi boje, Ferdinand I. Napuljski.

Firenca je opkoljena i brojčano nadjačana. Lorenzo mora riskirati sve, i to ne samo kako bi spasio republiku, nego i sve što su Mediciji postigli. 

I dok Firenca svijet upoznaje s genijem Da Vincija i Michelangela, Lorenzo će shvatiti da je cijena koju mora platiti kako bi porazio neprijatelje i donio mir Europi veća nego što je mogao zamisliti. Mora zaboraviti na svoje snove o pravoj republici, ugušiti nemire i više-manje postati neokrunjenim kraljem Firence.

Lorenzo polako shvaća kako time nije ugrozio samo svoju obitelji, nego i svoju dušu. A tada će se iz pepela njegova sna uzdignuti njegov najveći neprijatelj - Girolamo Savonarola, Božji čovjek odlučan u namjeri da uništi sve što su Mediciji sagradili.

Srijeda, 10. kolovoza na Trećem

Srijeda, 10. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 3. sezona serije

1. epizoda:  Nekoliko mjeseci nakon urote Lorenza opsjedaju misli o osveti. Grad je na kušnji zbog rata s papom Sikstom IV. i njegovim nećakom Riariom. Obitelj Medici saznaje da je pokojni Giuliano imao sinčića Giulija. U Firencu stiže dominikanski fratar Girolamo Savonarola. Vidi sve što Lorenzo krije u duši. 

U seriji glume Daniel Sharman, Francesco Montanari, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Sinnøve Karlsen, Toby Regbo. 

Scenarij potpisuje James Dormer, a režiju Christian Duguay

Seriju MEDICI: THE MAGNIFICENT 3 odabrala je Martina Rajšek.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!