Medici: Veličanstveni

31.07.2022.

13:51

Autor: HRT

Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem

Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U četvrtak 4. kolovoza na Trećem programu u 22 sata emitiramo peti nastavak druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. 

Došla su sretna vremena za Medice. Lorenzo i Clarice dobili su dijete, a novi savez s Francescom Pazzijem jamči solidnu političku osovinu Firence, Venecije i Milana. Nakon što papa Siksto IV. obveže Sforzu da mu prepusti teritorij Imole, strateški važnoga grada na poluotoku, Lorenzo će se suočiti s novom prijetnjom. Firenca bi mogla bit odsječena i okružena. 

Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem

Četvrtak, 4. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Mladi bi gospodar radije da grad ostane pod firentinskom upravom pa zbog toga onamo šalje svog čovjeka. Zadatak je povjerio svojem bratu Giulianu, no on ga odbija. Veza sa Simonettom postala mu je prevažna. Za to vrijeme, Jacopo je uspio uništiti Francescov brak. Ponovno utječe na njega i potkopava njegovo povjerenje u Lorenza. Budući da su ga napustili i Sforza i Francesco, Lorenzo ne može ništa drugo, nego samo bespomoćno promatrati kako Pazziji postaju novi papinski bankari.

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands. Redatelji su Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!