Medici: Veličanstveni

14.07.2022.

Zadnja izmjena 08:22

Autor: HRT

Petak, 29. srpnja na Trećem

Petak, 29. srpnja na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Prvi nastavak druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni prikazujemo u petak, 29. srpnja, u 22 sata na Trećem.

Godina je 1470., a na čelu obitelji su Piero i Lucrezia. Obitelj Medici konsolidirala je svoju moć, no pokušaj atentata na Piera otkrio je da je banka godinama loše vođena. Pierov prvorođenac Lorenzo morat će zamijeniti oca prije nego što su to planirali. Unatoč tomu što je u dugogodišnjoj vezi s oženjenom Lucrezijom Donati, Lorenzo pristaje na brak s plemkinjom iz Rima, Clarice Orsini. Kao nova glava obitelji odgovoran je i za sudbine svog brata Giuliana i sestre Biance. Zahvaljujući njegovu prijateljstvu sa Sandrom Botticellijem, nastala su neka od najljepših djela renesanse. Sanja o tome da Firenca bude mjesto mira i kulture, no taj san kvari papa Siksto IV. Firenca će zbog toga doživjeti jednu od najkrvavijih epizoda u svojoj povijesti - urotu Pazzijevih. 

video thumb

1. epizoda

Godina je 1469. Nakon godina stabilne vlasti na čelu s pokojnim Cosimom, banka Medicija koju vodi 50-godišnji Piero de' Medici sada je u problemima. Piero je postao metom atentata. Ranjen je, a spasili su ga njegovi 20-godišnji sinovi Lorenzo i Giuliano koji su za pokušaj ubojstva optužili Jacopa Pazzija, glavnog obiteljskog neprijatelja. U gradu napetosti sve više rastu, a Piero traži intervenciju vojske Galeazza Sforze, milanskoga vojvode. Medici moraju pobijediti pod svaku cijenu. No Lorenzo misli kako bi takav potez bio katastrofalan za Firencu. Da spasi grad, morat će donijeti jednu od najtežih odluka u svojem životu.

Petak, 29. srpnja na Trećem

Petak, 29. srpnja na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands. Redatelji su Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala je Martina Rajšek.  

Petak, 29. srpnja na Trećem

Petak, 29. srpnja na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!