Međunarodni dan jazza - Tvornica, prijenos

28.04.2022.

10:29

Autor: HRT

Subota, 30. travnja na Trećem

Subota, 30. travnja na Trećem

Foto: Međunarodni dan jazza / promo

Povodom Međunarodnog dana jazza, u  subotu 30. travnja na Trećem programu u 20 sati iz zagrebačke Tvornice kulture prenosimo emisiju uživo gdje će Jazz orkestar HRT-a održati prigodan koncert. 

video thumb

Od kada se 2011. godine, na inicijativu američkog jazz-pijanista i skladatelja Herbieja Hancocka i UNESCO-a, 30. travnja slavi kao Međunarodni dan jazza, tijekom cijeloga mjeseca diljem svijeta, u više od 190 zemalja, tom danu u čast održava se na tisuće jazz-koncerata.

Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i ljubitelje jazza kako bi proslavili i upoznali jazz, njegove korijene, razgovarali o budućnosti i utjecajima jazza.

U mnogim se gradovima u Hrvatskoj na taj dan održavaju najrazličitiji glazbeni programi.

HRT će zato na svom Trećem programu već tradicionalno imati cijelu večer posvećenu jazzu. Osim filmova vezanih uz jazz, prijenosa emisije iz Tvornice kulture, pripremili smo i reportaže iz Zagreba i drugih gradova, a s gostima ćemo razgovarati o aktualnim temama vezanim uz jazz.

Režiser je Siniša Bulajić, a urednica Melanija Pović Jagarinec

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!