12:45 / 23.06.2021.

Autor: HRT

Medvjedići i ja

Petak, 25. lipnja na Drugom

Petak, 25. lipnja na Drugom

Foto: Medvjedići i ja / dokumentarni film

U petak, 25. lipnja na Drugom programu u 16:45 prikazujemo 2. dio dokumentarnog filma Medvjedići i ja.Gordon Buchanan priprema šest napuštenih grizlijevih mladunaca za povratak u divljinu. 

Preostalo je još deset tjedana do dana kada medvjediće treba osloboditi. Još nisu spremni. Prvo moraju naučiti dvije ključne vještine za opstanak u prirodi: plivanje i traženje hrane. Najvažnije je da dovoljno dobiju na težini kako bi preživjeli nadolazeću rusku zimu.

Nemaju majku koja bi ih naučila kako potražiti zaklon i hranu pa ih Gordon i obitelj Pažetnov moraju pripremiti za suočavanje sa životom. Pažetnovi su im pripremili poseban "poligon" - područje na kojem mogu iskusiti život u divljini, ali im je sigurna nastamba uvijek na raspolaganju.

Gordon otvara vrata, a najveći medvjedić Žora vodi ostale u šumu. Paša, najmanji od svih, naposljetku im se pridružuje. Za njega su najviše zabrinuti. Uvijek je u pozadini i posljednji jede.

Zato se ne uspijeva udebljati. Kako se približava dan kada ih moraju osloboditi, u centru provjeravaju jesu li spremni za samostalan život. Hoće li svi medvjedići preživjeti?

Odabrala je Mira Vočinkić.

Petak, 25. lipnja na Drugom

Petak, 25. lipnja na Drugom

Foto: Medvjedići i ja / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!