Metropolitanci

14.09.2022.

14:26

Autor: HRT

Metropolitanci, 26. rujna na Prvom

Metropolitanci, 26. rujna na Prvom

Foto: Renato Branđolica / HRT

Na Prvom programu HTV-a u ponedjeljak, 26. rujna u 20:45 počinjemo s premijernim prikazivanjem 1. epizode nove dramske serije "Metropolitanci". Dramska obiteljska serija gorko-slatkih tonova i nenametljivog humora, a na široj društvenoj pozadini obnove nakon potresa i pandemije. 

video thumb

Novozagrebačko naselje Podbrežje za potrebe serije glumi (polu)fiktivno zagrebačko naselje Vrtovec, ljupko rubno naselje kućica s vrtovima zahvaćeno gentrifikacijom zbog nagle izgradnje velikih zgrada socijalnoga stanovanja.

Metropolitanci, 26. rujna na Prvom

Metropolitanci, 26. rujna na Prvom

Foto: Renato Branđolica / HRT

Sve se intenzivira kada glavni grad usred pandemije pogodi razoran potres, pa politika u naselje doseli stanovnike starog centra grada čiji su stanovi razrušeni u potresu. 

U tako novostvorenoj metropolitanskoj zajednici vriju različitosti kuhaju se sukobi, a ponajviše onaj između zubara Petra (Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu i vlasnika lokalnog restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u novoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje.

Prva sezona serije ima 14 epizoda, a novost za gledatelje jest da će se svaki tjedan prikazivati dvije epizode - ponedjeljkom i utorkom.

video thumb

U glavnim su ulogama Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Linda Begonja, Nataša Janjić, Janko Popović Volarić, Mirela Brekalo, Goran Grgić, Ljubica Jović, Ksenija Marinković, Siniša Popović, Dušan Bućan, Judita Franković, Barbara Nola, Filip Juričić, Franjo Kuhar, Hrvoje Kečkeš, Žarko Savić.  

Autor je Dario Vince, koscenarist Saša Podgorelec, redatelj Igor Šeregi, a urednik Mislav Brumec.

Proizvodnja: Ring produkcija  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!