Michael Palin: Moja putovanja - Himalaja 2004.

29.01.2023.

07:50

Autor: HRT

Michael Palin

Michael Palin

Foto: Michael Palin: Moja putovanja / dokumentarna serija

Omiljeni televizijski putnik Michael Palin prisjeća se kako su nastala četiri njegova slavna putopisa - "Put oko svijeta u 80 dana", "Od pola do pola", "Puni krug" i "Sahara". U intimnom razgovoru, prikazujući materijal iz privatnog arhiva, pripovijeda kako je postao ovisan o putovanju i otkriva s kakvim se izazovima suočavao snimajući svoje legendarne putopise. 

Šesti nastavak (Himalaja 2004., 2. dio) dokumentarne serije Michael Palin: Moja putovanja slijedi u subotu, 4. veljače, u 21:10 na Drugom.

Nastavljajući putovanje Himalajom, Michael se penje u Nepal i Tibet, kako bi stigao do baznoga kampa na Everestu, stopama svojih junaka Malloryja i Irvinea, planinara iz 20-ih godina 20. stoljeća. Upoznaje uzgajivače jakova na Tibetskoj visoravni, lovce na glave u Nagalandu, istražuje čarobnu planinsku kraljevinu Butan, a zatim se opet spušta na razinu mora, u Bangladeš.

Dokumentarnu seriju MICHAEL PALIN: TRAVELS OF A LIFETIME odabrala je Mira Vočinkić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!