Mijenjamo svijet: Eksplozivna situacija - Izrael i Palestina

21.03.2022.

15:48

Autor: HRT

Srijeda, 30. ožujka na Trećem

Srijeda, 30. ožujka na Trećem

Foto: Eksplozivna situacija - Izrael i Palestina / dokumentarni film

U ciklusu Mijenjamo svijet, u srijedu 30. ožujka na Prvom programu u 21:05, prikazujemo dokumentarni film Eksplozivna situacija - Izrael i Palestina. Film donosi dubinsku analizu, otvarajući neke nove perspektive, obje strane izraelsko-palestinskog sukoba, počevši od njegova katalizatora pa do razloga zašto i dalje bjesni te propitivanja što se treba dogoditi da se zaustavi.  

video thumb

Osim što pruža povijesni kontekst, film također prikazuje ljudsko lice sukoba dajući riječ različitim suvremenim glasovima. 

Ovo vrlo osobno putovanje stavlja pod upitnik sve što znate o sukobu.

Redateljica Gillian Mosely propituje sve što misli da zna o izraelsko-palestinskom sukobu vraćajući se na povijesne činjenice i probleme geopolitičke prirode (rasizam, nejednakost, imigracija i lažne istine).

Potiče nas na razmišljanje, rijetkim i dragocjenim svjedočanstvima doseljenika i političkih članova Hamasa, o trenutačnim i budućim uzrocima i posljedicama sukoba.

Dokumentarni film TINDERBOX odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!