17:48 / 05.03.2021.

Autor: HRT

Mind Change, Jazz orkestar HRT-a i Lenart Krečič, prijenos

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U srijedu, 10. ožujka u 20 sati, u Studiju Anton Marti na HRT-u, Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera ugostit će glazbenika iz Slovenije, Lenarta Krečiča, koji će se predstaviti autorskim programom naslovljenim Mind Change Big Band. Prijenos pratite na Trećem programu HTV-a i Trećem programu hrvatskoga radija.

Slovenski saksofonist, aranžer i skladatelj Lenart Krečič svestrani je glazbenik koji među svoje aktivnosti ubraja i popravljanje saksofona, te umjetničku koordinaciju Big Banda Slovenske radiotelevizije. 

Školovao se u New Yorku te magistrirao na tamošnjem sveučilištu. Dugo je godina nastupao u njujorškim klubovima, među ostalima s Wynardom Harperom, Aweryjem Sharpom, Bennyjem Powellom, Joeom Chambersom, Billyjem Harperom, Reggieom Workmanom i mnogim drugim glazbenicima.

Od 2011. ponovno djeluje u Europi, a četiri godine poslije, na mini-turneji po Sloveniji, uz Big Band RTV Slovenije izvodio je i snimio skladbu Mind Change, čijim je naslovom objedinio autorski program uz Jazz orkestar HRT-a.

Redatelj prijenosa je Siniša Bulajić, a urednica Melanija Pović Jagarinec.

Prijenos na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!