Minus i plus

06.09.2021.

20:59

Autor: HRT

Nedjelja, 26. rujna na Prvom

Nedjelja, 26. rujna na Prvom

Foto: Minus i plus / serija

U nedjelju 26. rujna na Prvom programu u 20:10 pogledajte prvu epizodu humoristične serije Minus i Plus. Novu 12-dijelnu seriju za HRT je  proizveo Maxima film. Riječ je o klasičnoj komediji situacije prilagođene našem mentalitetu. Humor se crpi iz svakodnevnog života, iz situacija u kojima se mogu naći svi gledatelji.

video thumb

Dalmatinka Lucija i Zagrepčanin Kruno, nakon samo mjesec dana poznanstva, impulzivno su odlučili stupiti u brak. Nakon vjenčanja počinje pravo upoznavanje, začinjeno brojnim iznenađenjima.

Lucija i Kruno posve su različitih karaktera i mentaliteta: ona je bezbrižna i vesela Dalmatinka, istovremeno lakomislena i površna, on je ozbiljniji, staloženiji, ali istodobno i paničar koji u svemu naslućuje katastrofu. Kada se tome pridruže i njihove osebujne obitelji, bit će potrebno mnogo ljubavi ne bi li se prevladale sve razlike.

Nedjelja, 26. rujna na Prvom

Nedjelja, 26. rujna na Prvom

Foto: Minus i plus / serija

1. epizoda: Napasnik

Krunin novi klijent optužen je za seksualno uznemiravanje, a Luciji nije drago što je prihvatio taj slučaj. Uvjerena je kako će Kruno zbog slučaja zaraditi negativan publicitet koji će se onda prenijeti na nju i njihovu obitelj. I Krunina mama smatra da je to opasna tema, što je potiče na još jednu prepirku s mužem. Luciji iz Splita dolaze najbolje prijateljice kako bi zajedno otišle na Gibonnijev koncert.

Serija se snimala mjesec i pol dana u studiju te na nekoliko lokacija u Zagrebu.

Autor koncepta je Ognjen Sviličić, scenaristi Ognjen Sviličić, Branko Ružić i Josip Lukić, a redatelj je Aldo Tardozzi.

U glavnim su ulogama Iva Jerković kao Lucija, Igor Kovač kao Kruno, Ksenija Pajić kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko.

U ostalim ulogama su Areta Ćurković, Irena Tereza Prpić, Domagoj Mrkonjić, Mladen Čutura, Nela Kocsis, Marko Petrić, Jelena Miholjević, Csilla Barath Bastaić, Ivana Gulin, Gloria Dubelj, Dušan Gojić, Marica Vidušić, Jagoda Kralj Novak, Alen Šalinović, Filip Detelić i dr. Za najavnu špicu korištena je pjesma Tončija Huljića Minus i plus, u glazbenoj obradi Mate Matišića.

Nedjelja, 26. rujna na Prvom

Nedjelja, 26. rujna na Prvom

Foto: Minus i plus / serija

Direktor fotografije je Filip Tot, scenograf Bojan Drezgić, kostimografkinja Vesna Librić, slikarica maske Snježana Raguž, autor glazbe Mate Matišić, snimatelj tona Matija Santro, montažeri Ivan Živalj i Sara Gregorić, izvršni producent Hrvoje Habeković, a producent Damir Terešak. Urednica serije je Zinka Kiseljak.

Osim na Prvom programu, seriju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Nedjelja, 26. rujna na Prvom

Nedjelja, 26. rujna na Prvom

Foto: Minus i plus / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!