Misija na Mars

12.03.2023.

12:41

Autor: HRT

Iako je redatelj Brian De Palma poznat po eklektičnom stilu i čestim posvetama Alfredu Hitchocku, Misija na Mars jedan je od njegovih filmova koji gotovo potpuno pripada glavnoj struji američke kinematografije. Ipak, svaki De Palmin film zanimljiv je zbog iznimne vizualnosti - tako i "Misija na Mars" fascinira prizorima u svemiru u kojima upotreba specijalnih efekata nije iskorištena tek radi spektakularnosti, nego ponajviše za stvaranje napetosti. 

Utorak, 21. ožujka na Drugom

Utorak, 21. ožujka na Drugom

Foto: Misija na Mars / film

Misija na Mars nastavlja tradiciju "susreta treće vrste", no Brian De Palmu, za razliku od Spielberga, ne zanimaju toliko sitni detalji priprema za susret koliko motiv ljudi u svemiru izloženih pogibelji i potpuno nesigurnih u svoju sudbinu. Film prikazujemo u utorak 21. ožujka na Drugom programu u 21:10. 

Utorak, 21. ožujka na Drugom

Utorak, 21. ožujka na Drugom

Foto: Misija na Mars / film

Međunarodna astronautska ekipa na Marsu pronalazi golemu nakupinu kamenja koja remeti rad svih njihovih uređaja. Uskoro se dogodi neobjašnjiva nesreća u kojoj svi nestanu. Spasilačka ekipa sastavljena je od dobrih prijatelja, Jima, Woodyja i njegove supruge Terri te mladog Phila.

Kiša mikrometeorita pogađa spasilački brod i astronauti su prisiljeni spašavati se na najradikalniji mogući način - korištenjem orbitirajućeg satelita. Iako se situacija stalno pogoršava, astronauti ne gube nadu. Nekako uspijevaju sletjeti i uskoro se pojavljuju naznake koje bi mogle promijeniti budućnost ljudske rase - naznake izvanzemaljskog života...

Glumački postav filma predvode Gary Sinise, Tim Robbins, Don Cheadle, Connie Nielsen, Jerry O'Connell, Jill Teed i  Armin Mueller-Stahl. 

Scenarij potpisuju Jim Thomas, John Thomas i Graham Yost.  

Znanstvenofantastični film Mission to Mars snimljen je 2000. godine. 

Urednik je Dean Šoša. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!