Mississippi u plamenu

28.08.2021.

14:28

Autor: HRT

Nedjelja, 12. rujna na Drugom

Nedjelja, 12. rujna na Drugom

Foto: Mississippi u plamenu / film

U nedjelju, 12. rujna, na Drugom programu HTV-a u 22:05 prikazujemo američku dramu Mississippi u plamenu.

Šezdesete, američki jug. Agenti Anderson i Ward dolaze u malo mjesto pokraj Mississippija u potrazi za trojicom nestalih mladih aktivista. Kad naiđu na veliki otpor sredine kojom vlada Ku Klux Klan, Ward odluči pozvati snažno pojačanje. Anderson, s druge strane, vodi istragu na vlastiti način, Wardu neprihvatljiv. Broj agenata u malom mjestu svakog je dana sve veći, a mladići još uvijek nisu pronađeni. Konačno, Ward prepušta Andersonu vođenje istrage...

U filmu MISSISSIPPI BURNING iz 1988. godine glume Gene Hackman, Willem Dafoe, Frances McDormand, Brad Dourif, R. Lee Ermey i drugi.

Izvrsna glumačka postava, snimateljski rad nagrađen Oscarom (Peter Biziou) i sigurna režija Alana Parkera, učinili su ovaj film bezvremenskim doživljajem vrijednim ponovnoga gledanja.

Nedjelja, 12. rujna na Drugom

Nedjelja, 12. rujna na Drugom

Foto: Mississippi u plamenu / film

Iako je film utemeljen na stvarnim događajima koji su označili svojevrsnu prekretnicu u tretiranju tamnoputih stanovnika američkog juga, Alan Parker je pristupio materijalu nesputan činjenicama, imajući samo jedan cilj - stvoriti dojmljiv i nezaboravan film koji će prenijeti poruku o patnjama ljudi koji su dali svoje živote pokušavajući ostvariti jednaka prava za sve.

Scenarist drame je Chris Gerolmo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!