Mistika uspjeha: Anton Tus

05.04.2022.

08:52

Autor: HRT

Srijeda, 20. travnja na Četvrtom

Srijeda, 20. travnja na Četvrtom

Foto: Mistika uspjeha / dokumentarna serija

U srijedu, 20. travnja, u 22 sata na Četvrtom programu slijedi šesti nastavak dokumentarne serije Mistika uspjeha koji govori o Antonu Tusu.

Za uspjeh treba neki poseban sastojak. On nije uvijek vidljiv, nije uvijek mjerljiv, nije uvijek ni materijalan, ali donosi rezultat. Uspjeh nije obavezno vezan uz neki prostor, a zna biti vezan uz Hrvatsku ili naš kontekst. Sve je moguće kada je na djelu "mistika uspjeha".

U ovoj dokumentarnoj seriji pratimo deset priča o uspjehu. Riječ je o deset osoba s raznih područja djelovanja, s vlastitim pričama o uspjehu. To su: Nikola Bašić, Nenad Bakić, Ivo Boscarol, Juroslav Buljubašić, Zrinka Cvitešić, Peter W. Galbraith, Asim Kurjak, Boris Podrecca, Antun Tus i Dragan Živadinov

6. epizoda:  Anton Tus

Hrvatski general Anton Tus 1991. godine pokazao je osobnu hrabrost prebjegavši iz JNA na hrvatsku stranu. U najtežim danima obrane Hrvatske general Tus je bio jedan od najistaknutijih zapovjednika naše vojske. Njegova osobnost vezana je uz njegov poziv pilota, što ga prati do danas. 

Koncept serije iz 2017. godine osmislio je Denis Kuljiš. Redateljica je Ivona Juka. Snimatelji su Ante Cvitanović i Sven Čustović, supervizor montaže Andrija Zafranović, a montažer Valent Balun.

Dokumentarna serija dostupna je u videoteci naše multimedijske usluge HRTi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!