Mistika uspjeha: Nikola Bašić

01.03.2022.

08:26

Autor: HRT

Srijeda, 16. ožujka na Četvrtom

Srijeda, 16. ožujka na Četvrtom

Foto: Mistika uspjeha / dokumentarna serija

U srijedu, 16. ožujka, na Četvrtom programu HTV-a u 22 sata slijedi prvi nastavak dokumentarne serije Mistika uspjeha.

Za uspjeh treba neki poseban sastojak. On nije uvijek vidljiv, nije uvijek mjerljiv, nije uvijek ni materijalan, ali donosi rezultat. Uspjeh nije obavezno vezan uz neki prostor, a zna biti vezan uz Hrvatsku ili naš kontekst. Sve je moguće kada je na djelu "mistika uspjeha".

U ovoj dokumentarnoj seriji pratit ćemo deset priča o uspjehu. Riječ je o deset osoba s raznih područja djelovanja, s vlastitim pričama o uspjehu. To su: Nikola Bašić, Nenad Bakić, Ivo Boscarol, Juroslav Buljubašić, Zrinka Cvitešić, Peter W. Galbraith, Asim Kurjak, Boris Podrecca, Antun Tus i Dragan Živadinov.

1. epizoda: Nikola Bašić

Arhitekta i akademika Nikolu Bašića, kojega javnost prepoznaje prvenstveno kao tvorca Morskih orgulja u Zadru, upoznajemo kao osobu duboko ukorijenjenu u svoj mediteranski zavičaj. Njegova veza s Murterom i Kornatima obilježava osobni pristup arhitekturi vidljiv na njegovim djelima u Zadru i Šibeniku.

Koncept serije iz 2017. godine osmislio je Denis Kuljiš. Redateljica je Ivona Juka. Snimatelji su Ante Cvitanović, Sven Čustović i Denis Glogović, a montažerka Lana Horvatić.

Dokumentarna serija dostupna je u videoteci naše multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!