08:49 / 26.04.2022.

Autor: HRT

Mistika uspjeha: Zrinka Cvitešić

Zrinka Cvitešić

Zrinka Cvitešić

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

U srijedu, 11. svibnja, u 22 sata na Četvrtom programu slijedi deveti nastavak dokumentarne serije Mistika uspjeha koji govori o Zrinki Cvitešić.

Za uspjeh treba neki poseban sastojak. On nije uvijek vidljiv, nije uvijek mjerljiv, nije uvijek ni materijalan, ali donosi rezultat. Uspjeh nije obavezno vezan uz neki prostor, a zna biti vezan uz Hrvatsku ili naš kontekst. Sve je moguće kada je na djelu "mistika uspjeha".

Ova dokumentarna serija prati deset priča o uspjehu. Riječ je o deset osoba s raznih područja djelovanja, s vlastitim pričama o uspjehu. To su: Nikola Bašić, Nenad Bakić, Ivo Boscarol, Juroslav Buljubašić, Zrinka Cvitešić, Peter W. Galbraith, Asim Kurjak, Boris Podrecca, Antun Tus i Dragan Živadinov

Rođena Karlovčanka, Zrinka Cvitešić još se u osnovnoj školi upisala u dramsku grupu. Već je kao dijete glumila u pet mjuzikala. Iako je odbila stipendiju na Berklee College of Music u Bostonu, međunarodni uspjeh je nije mimoišao. Završila je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, glumila je u hrvatskim filmovima i kazalištima, zatim dolazi do glumačkog angažmana u londonskom West Endu. Uspjeh je bio neminovan. 2014. dobiva nagradu Laurence Olivier za najbolju žensku ulogu u mjuziklu "Once". 

Koncept serije iz 2017. godine osmislio je Denis Kuljiš. Redateljica je Ivona Juka. Snimatelji su Ante Cvitanović i Sven Čustović, supervizor montaže Andrija Zafranović, a montažerka Doris Dodig.

Dokumentarna serija dostupna je u videoteci naše multimedijske usluge HRTi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!