Mladi ambasadori Europskog parlamenta

03.12.2021.

14:19

Autor: HRT

Utorak, 7. prosinca na Trećem

Utorak, 7. prosinca na Trećem

Foto: Mladi ambasadori Europskog parlamenta / HRT

U utorak, 7. prosinca u 12 sati na Trećem programu prikazujemo prvu emisiju  Mladi ambasadori Europskog parlamenta. Kroz šest srednjih škola koje su se istaknule kao najuspješnije od 60 srednjih škola u Hrvatskoj možemo vidjeti kako izgleda program Europskog parlamenta "Škola ambasador"! To su škole iz Konjščine, Slavonskog Broda, Vukovara, Krka, Velike Gorice i Zadra. Isti se program provodi i u drugim državama članicama Europske unije. 

U školskoj godini 2019./20., u iznimno zahtjevnoj školskoj godini u kojoj se dobar dio nastave odvijao na daljinu zbog epidemije, ambasadori juniori i seniori iz Hrvatske ostvarili su iznimne rezultate.

Za takav uspjeh zaslužni su ravnatelji, mentori, ali prije svega angažirane učenice i učenici ovih škola, koji su u središtu svake od emisija. U emisijama je naglasak stavljen ne samo na učenički aktivizam u vlastitim školama, već i u njihovim lokalnim zajednicama.

Urednica Snježana Samac, redatelj Jeronim Szabolcs Marić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!