Moj život kao Tikvica

05.07.2021.

10:19

Autor: HRT

Utorak 6. srpnja na Trećem

Utorak 6. srpnja na Trećem

Foto: Moj život kao Tikvica / film

U utorak 6. srpnja na Trećem programu u 23:25 prikazujemo film Moj život kao Tikvica (Ma vie de Courgette, 2016.). Ovo je film  film u stop-motion tehnici. To znači da su ručno rađene lutke, visine 25 cm, snimane sličicu po sličicu, pri čemu su ih autori između svaka dva kadra pomalo pomicali kako bi stvorili iluziju pokreta.

Tikvica je neobično ime za jednog devetogodišnjeg dječaka. A njegova je jedinstvena priča iznenađujuće univerzalna. Nakon iznenadne majčine smrti, Tikvica se sprijatelji sa simpatičnim policajcem Raymondom, koji ga odvede u novi dom pun djece koja su također ostala bez roditelja.

Tikvica se isprva teško snalazi u ovom čudnom i katkad neugodnom okruženju. Ali uz pomoć Raymonda i svojih novih prijatelja, Tikvica nauči ponovno vjerovati ljudima, pronalazi pravu ljubav i, na kraju, novu obitelj.

Glavna animatorica Kim Keukeleire, glasovi Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz, Raul Ribera, Estelle Hennard, Elliot Sanchez, Lou Wick.

Scenarij potpisuje Céline Sciamma, a režiju Claude Barras.

Urednica je Branka Papić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!