11:11 / 01.07.2021.

Autor: HRT

Moj život kao Tikvica

Utorak, 6. srpnja na Trećem

Utorak, 6. srpnja na Trećem

Foto: Moj život kao Tikvica / film

Francuski animirani lutkarski film Moj život kao Tikvica emitiramo u utorak 6. srpnja u 23:25 na Trećem. 

Tikvica je neobično ime za jednog devetogodišnjeg dječaka. A njegova je jedinstvena priča iznenađujuće univerzalna. Nakon iznenadne majčine smrti, Tikvica se sprijatelji sa simpatičnim policajcem Raymondom, koji ga odvede u novi dom pun djece koja su također ostala bez roditelja.

Tikvica se isprva teško snalazi u ovom čudnom i katkad neugodnom okruženju. Ali uz pomoć Raymonda i svojih novih prijatelja, Tikvica nauči ponovno vjerovati ljudima, pronalazi pravu ljubav i, na kraju, novu obitelj.

"Moj život kao Tikvica" je animirani lutkarski film u stop-motion tehnici. To znači da su ručno rađene lutke, visine 25 cm, snimane sličicu po sličicu, pri čemu su ih autori između svaka dva kadra pomalo pomicali kako bi stvorili iluziju pokreta.

Glavna animatorica je Kim Keukeleire. Glasovi: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz, Raul Ribera, Estelle Hennard, Elliot Sanchez, Lou Wick.

Scenarij ostvarenja Ma vie de Courgette iz 2016. godine potpisuje Céline Sciamma, a režiju Claude Barras.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!