16:46 / 31.03.2021.

Autor: HRT

Monako - Svijet bogatih

Utorak, 13. travnja na Drugom

Utorak, 13. travnja na Drugom

Foto: Monako - Svijet bogatih / dokumentarna serija

U utorak, 13. travnja na Drugom programu u 20 sati emitiramo 2. epizodu dokumentarne serije Monako - Svijet bogatih. Posjetit ćemo slavni kasino u Monte Carlu u kojemu je postavljen temelj današnjeg monačkog bogatstva. Impresivna građevina donosi duh egzotičnoga glamura, no prihodi više nisu što su nekoć bili. Moraju marljivo raditi kako bi privukli nove, bogate goste, pogotovo iz Azije gdje je pristup kockanju posve drukčiji.

video thumb

Pratit ćemo pripreme za posebnu večer u kasinu. Tema je američka prohibicija, a gosti su najbogatiji kockari na svijetu. Knez Albert II. i članovi njegove obitelji naći će se među gostima, što večeri daje posebnu draž.

Kneževu obitelj neprestano čuva privatna vojska, karabinjeri. Ekipa serija dobila je pristup slavnoj oružarnici gdje čuvaju oružje. Vidjet ćemo i kako novak uči voziti knežev auto.

Sigurnost je razlog zašto mnogi bogataši dolaze u Monako. Monako po stanovniku ima sedam puta više policije od Ujedinjenog Kraljevstva, a pomažu im i nadzorne kamere koje se nalaze na svakome uglu.

Produkcija: BBC

Odabrala je Mira Vočinkić.


 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!