15:58 / 08.04.2021.

Autor: HRT

Monako - Svijet bogatih

Utorak, 20. travnja na Drugom

Utorak, 20. travnja na Drugom

Foto: Monako - Svijet bogatih / dokumentarna serija

U posljednjoj, trećoj epizodi dokumentarne serije Monako - Svijet bogatih, koja je na rasporedu u utorak 20. travnja na HTV2 u 20 sati, otkrivamo koliko je skupo živjeti u Monaku. 

Prosječne nekretnine u prosjeku su dvaput skuplje od nekretnina u najelitnijoj londonskoj četvrti Mayfairu. Budući da morate posjedovati ili unajmljivati takvu nekretninu kako biste dobili službeno boravište u Monaku (i sve financijske pogodnosti koje ono donosi), potražnja naveliko premašuje ponudu.

Odlazimo u obilazak nevjerojatnog doma - vile "Troglodyte" koja je odnedavno na tržištu. Iako izgleda kao da je izrezbarena u stijeni, cijena joj je samo 23 milijuna funta jer nema pogled na more. Kao što je jedan stanovnik rekao: "Ako ovdje želite uložiti u nekretninu, najbolje je kupiti nekretninu bez pogleda kako je ne biste izgubili."

Knez Albert suočava se s velikim izazovom. Potražnja za novim kućama stvara pritisak u zemlji koja je toliko malena da ih nemaju više gdje graditi.

 BBC-jevu dokumentarnu seriju INSIDE MONACO - PLAYGROUND OF THE RICH odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!