Monako - Svijet bogatih

15.11.2021.

12:50

Autor: HRT

Utorak, 30. studenoga na Drugom

Utorak, 30. studenoga na Drugom

Foto: Monako - Svijet bogatih / dokumentarna serija

U utorak, 30. studenoga na Drugom programu u 20:05 emitiramo 1. epizodu dokumentarne serije Monako - Svijet bogatih. Monako je malena zemlja, tek nešto malo veća od londonskog Hyde Parka, no ujedno ima i najveću koncentraciju milijunaša na svijetu. Zavirit ćemo iza kulisa kneževske palače i pratiti život kneza Alberta II. koji vlada ovom jedinstvenom suverenom državom. Monako je svijet super bogatih pa ćemo tako upoznati milijunaše i radnike koji im omogućuju luksuzni stil života.

video thumb

Budući da stanovnici ne plaćaju porez na dohodak, gospodarstvo Monaka temelji se na golemim prihodima od potrošnje. BBC-jeva ekipa je dobila pristup najekskluzivnijim događajima i vrhuncima društvenog života, od Velike nagrade Monaka do sajma jahta, te snimala u legendarnim građevinama poput slavnog kasina ili "Hôtela de Paris".

Utorak, 30. studenoga na Drugom

Utorak, 30. studenoga na Drugom

Foto: Monako - Svijet bogatih / dokumentarna serija

Ova nam trodijelna dokumentarna serija daje nevjerojatan uvid u život jednog od najglamuroznijih mjesta na svijetu - pridružit ćemo se knezu u privatnom zrakoplovu, promatrati raskošne pripreme za Bal Crvenog križa, upoznati ulične čistače milijardera.

Iz produkcije BBC-a odabrala Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!